Over ons

De 23ste Sint-Jacobusgidsen zijn de ENIGE ECHTE meisjesscouts van Kapellen!

We zijn de enige scouts bestaande uit meisjes van alle leeftijden en gelegen in het hartje van Kapellen. Tussen de jongste kapoenentak (6-8 jaar) en de oudste jinstak (17-18 jaar) is er een samenwerking met onze vrienden van de jongensscouts (63ste Zilverenhoek-Hoogboom). 

De takken worden geleid door een tiental enthousiaste leidsters die elke zondag klaarstaan om jullie meiden een leuke voormiddag te bezorgen. De meeste leidsters zijn een hechte vriendengroep die alle takken van de scouts samen hebben doorlopen van jongs af aan. Ze weten beter dan wie ook hoe ze jullie kinderen tot echte gidsen kunnen klaarstomen!

We vermaken jullie kinderen niet alleen, maar leren ze ook de basisprincipes van spelen in groep. De leden moeten samen spelen, delen, problemen oplossen, elkaar helpen... Bij de scouts leer je hoe je met anderen moet omgaan en sluit je vriendschappen voor het leven! 

En als er een probleem is kan je bij de leiding terecht! Heb je een vraagje of wil je iets kwijt? Twijfel niet en kom het vragen!

Een stevige linker van de gidsenleiding!