Grenzeloos groeien

Grenzeloos groeien is het jaarthema van dit jaar!

Maar wat houdt dit thema nu juist in?

Scouting is een plek waar we samen, met vallen en opstaan, kunnen groeien. Je leert er al doende en op je eigen tempo, als op een veilige ontdekkingsreis. We trekken weg van bekende paden en kiezen samen welke grenzen we dit jaar willen verleggen. De kracht zit dit jaar in het woord nog. "Ik kan dat niet" wordt " Ik kan dat nog niet". Ontdek, doe, leer, en vooral: groei!

Bij de scouts probeer je uit en leer je al doende bij. En gaandeweg groei je tot straffer: in technieken, geduld hebben, initiatief nemen, creatief denken. Met een groep vrienden die je helpt rechtstaan als je op je gezicht bent gegaan. Languit in de modder, kletsnat van de regen, we laten niemand in de steek. Scouting is durven...in een veilige ruimte. 

Scouts is een veilige ontdekkingsreis. Voor het eerst op kamp of weekend weg van de mama en papa. Je eerste tweedaagse. Bij de scouts leer je door het zelf te doen. Met leiding die je op weg zet en aanmoedigt. Maar die ook ingrijpt als het uit de hand dreigt te lopen. Ook 'nee' mogen zeggen hoort daarbij. Leiding bewaakt de grenzen en daagt verantwoord uit, zodat iedereen kan groeien op zijn eigen tempo. We willen dat elke scout of gids op elk moment zichzelf mag en durft zijn.

Groeien doe je niet alleen. Alles wat we doen, doen we samen. Ook groeien als groep. We helpen elkaar om beter te worden in alles wat we doen. Wie voor het eerst een tafel sjort, werkt samen met iemand die het goed in de vingers heeft. Samenwerken is meer dan de som van alle delen. Samen met onze leden bepalen we waar we de grenzen in de groep gaan leggen en ver-leggen. Want in groep kan je meer en ler je meer- van elkaar. 

Ook wij als leidsters kunnen groeien. Door stil te staan bij wat beter kan of te luisteren naar de mening van onze leden. 

Samen gaan we voor groei!